Din kropp, ditt val

Jag lyssnar väldigt mycket på @alicestenlof och Biancas podd som heter "Har du sagt A får du säga B" och där pratar de ganska mycket om kroppskomplex, kroppsideal och kroppshets. Vilket som gav mig lite inspiration till ett blogginlägg. Jag själv har gått igenom alla de tre olika och vet hur det känns och jag vet hur tankarna går runt i huvudet på en.

När jag var yngre hade jag ganska lätt för att döma mig själv och jag var väldigt hård mot mig själv. Jag hittade på en himla massa konstiga saker som typ att jag inte fick dricka vatten eller någon annan vätska 30 minuter innan en måltid eller 30 minuter efter en måltid, då undvek man att magen skulle svullna, om jag åt ett äpple istället för middag skulle min mage bli platt och fin, om jag intalade mig själv att jag inte var hungrig behövde jag inte äta på flera timmar och så vidare. Jag hade så knäppa saker för mig så det var sjukt. Än idag undviker jag att dricka till maten, varför vet jag inte. Det sitter bara liksom fast i mitt huvud.

Bilder från Pinterest

Att vara osäker på sin kropp är normalt, alla har vi varit det eller kommer vara det någon gång i livet. Jag tror att det är lättare att vara missnöjd med sin kropp när man är yngre för det händer så mycket då. Puberteten, lista ut vem man är, vad syftet med livet är, hitta sig själv och så vidare. Det tar tid innan man lär känna sin kropp. Det är jätteviktigt att hitta sig själv och det är ännu viktigare att älska sig själv. Om du inte älskar dig själv kan du aldrig älska någon annan.

Om det är så nu att du som läser det här inlägget sitter och tänker att du inte ser ut på de sättet du vill se ut försök att hitta en ändring på det då. Sitt inte hemma och tyck synd om dig själv. Sätt då på din joggingskorna och ta ett varv i spåret, spring, jogga eller gå minst två gånger i veckan., jag lovar dig att du kommer tycka det är skönt och du kommer må mycket bättre. Börja äta ordentligt, mat ger dig energi om du äter rätt och då kommer din kropp och din hjärna känna sig piggare. Se till att du får i dig alla vitaminer och mineraler. Sov om du är trött. Gå och lägg dig lite tidigare om du sovit dåligt natten innan. Va snäll mot din kropp. Du har bara en och du måste ta hand om den! Allt handlar om din egna inställning. Ha en positiv inställning till saker och ting och du kommer se att allt blir mycket enklare och roligare.

Gillar

Kommentarer