Ensam & inga vänner

Jag tänkte dela med mig utav en sak till er som är ganska personlig om ni frågar mig. Jag går i gymnasiet och i min klass är det bara tjejer. Vilket vissa kanske tycker är skit kul och vissa inte. För min del är det roligt för jag har aldrig gått i en klass med bara tjejer. När jag började där trodde jag att jag skulle få en himla massa nya vänner. Men vet ni vad? Jag har gått två år i den klassen och jag umgås inte med någon av de utanför skolan. Är inte de lite konstigt?

Jag umgås inte med mina gamla vänner från andra skolor, inga vänner från gamla sporter, inga från min klass nu och jag umgås inte med någon tjejkompis över huvudtaget. När jag var yngre umgicks jag med ett tjejgäng men vi gled ifrån varandra när vi bytte skola i högstadiet. Vilket jag tycker är super tråkigt!

Jag skriver det här inlägget för att jag vill at ni som inte heller har vänner ska veta att ni inte är ensamma. Sen ni som har vänner ni borde verkligen inte ta de för givet. En dag kanske de inte finns där för er längre...

Vad är en vän för er? För mig är det någon som alltid finns där för en oavsett vad, någon som ringer eller sms en, någon man umgås med, någon man kan prata med och någon man kan få en kram v när saker och ting är jobbigt. 

Bilder från WeHeartIt

Gillar

Kommentarer

Josefinesperspektiv
Josefinesperspektiv,
Jag tycker det är så himla trist, för jag har 1 vän och hon bor i skåne, men annars umgås jag inte med någon privat, jag har ju ett tjejgäng på min praktik, men jag har inte lärt känna dem så bra ännu, så man hoppas på att det löser sig där, men annars så har jag aldrig haft en bästavän, eller en kompis som ringer eller smsar och vill vara med mig, det är mestadels jag som har tagit intiativ till det, i alla år. Så jag har lärt mgi att vara själv, för de vänner jag hade, tappade man ju kontakten med när man bytte skolor eller växte ifrån varandra. Problemet med de kompisar jag hade för ett par år sedan, så var det oftast killar som kom emellan, jag gjorde ett misstag mot en kompis, så henne förlorade jag som vän & när jag väl försökte bli vän med henne igen, så var det redan förstört och sedan hade jag en annan tjejkompis som gjorde exakt samma sak mot mig,, men samtidigt var dessa tjejer inga riktiga vänner heller, för när det väl kom till kritan, så var det väldigt få som faktiskt visste att jag existerade, de ringde aldrig, hörde aldrig av sig eller något.

Jag har 1 vän i skåne som sagt, hon är en nära vän till mig & jag vet att hon finns för mig, såsom jag finns där för henne, det finns som sagt få som är som henne, för & jag var lika erfarna av att ha blivit sårade av vänner innan, så jag är jätte tacksam över att vi lärde känna varandra, för det var tack vare min pojkvän Johan, som hon och träffades!

Kort fattat så kan tjejer vara så himla taskiga när det väl kommer till vänskap, framförallt när killar är med i bilden! Jag lärde mig en läxa när jag tappade min vän för massa år sedan, det tog väldigt hårt på henne, för några år senare så var hon fortfarande sur på mig, trots det hade gått liksom 3-5 år sedan det hände.
nouw.com/josefinesperspektiv
oliviamalm
oliviamalm ,
Gud vad glad jag blir att du vågar öppna upp dig och kommentera på min blogg. Det gör mig varm i hjärtat ska du veta! Jag förstår exakt vad du menar och vad du har gått igenom, du är inte ensam om de. Jag håller med dig till 100% att tjejer kan vara riktigt taskiga och elaka. Jag vet inte varför men det är något vi tjejer är väldigt bra på. Vi borde ändra på de och göra tvärtom, vi borde vara snälla och trevliga mot alla. Eller ja de tycker jag iallafall... Fatta vad najs om det var så och man var ett tjejgäng på hur många som helst. Dröm! En sista sak Josefine, snälla ta vara på din vän i Skåne. Om hon är en äkta vän är det värt att kriga. Massa kramar till dig <3
nouw.com/oliviamalm
Josefinesperspektiv
Josefinesperspektiv,
Ja men det är viktigt att prata om, för det verkar vara fler som är offentliga och inte har några vänner, för visst man träffar mycket folk och sådära, men som flera youtubers har sagt i videos, så har de inga vänner, eller gått ut med hur det är att vara en offentlig person & hur utsatt man faktiskt är, för om man tänker efter, hur många är det inte som uttnyjttar personen för att den är känd? hur många vill vara vän med personen i sig eller för att den är just känd/offentlig? Så det är ju inte så att det blri lättare om man är känd, det är väldigt krävande och tar mycket tid, så i värsta fall, som jag sett nu, är att bloggare, men framförallt youtubers, har ett sånt krävande jobb att det går väldigt lite tid till familj och vänner.
nouw.com/josefinesperspektiv
oliviamalm
oliviamalm ,
De är så sant! Och så borde verkligen inte vara. Sen de där med att ens jobb kräver mycket tid kan man ju välja vilka man vill prioritera på sin fritid. Det gäller att man gör tid till de man gillar att göra. Om man vill umgås med en viss person får man göra sig tid till de 😊
nouw.com/oliviamalm
Josefinesperspektiv
Josefinesperspektiv,
Det som är lite farligt med det blir ju att man glömmer bort vissa personer för man tänker att man har för många vänner. Jag menar, man själv har haft vänner som knappt har vetat att man existerar, för dem prioriterar andra personer mer. Jag hade en vän som jag trodde var en vän, men hon bara försvann och jag förstod aldrig varför, hon kunde komma med så himla usla ursäkter så man bara men nu är du ju lite barnslig, du går väl inte på dagis? Hon kunde säga att hon råka somna hos en kompis, trots att man hade bestämt för att ses den dagen, jag stod och väntade på henne från typ klockan 1 till typ 14- 15 tiden. Då är det ju rätt tydligt när personer håller på så, att det inte handlar om att de inte kan eller så, utan att de helt enkelt inte vill vara vän med en eller har andra roligare vänner som de vill prioritera mer, det är ju lite som mobbing kan man säga, de utesluter de som är tråkiga och när det väl kommer till kritan så går alltid de som har något roligare för sig före, för vem vill vara med någon som är tråkig eller gör något tråkigt? Det blir lite tröttsamt att alla ska ha så himla mycket krav på vänner, kan man inte bara sluta tro att man är på dagis? VI är vuxna nu och då borde man ju ha växt upp från dagis fasoner..Sånt där höll man ju på med när man var liten, för tro mig man märker om personer har usla ursäkter när de gång på gång avbokar och det blir bara mer och mer tydligt för hur många ursäkter kan man komma på?
nouw.com/josefinesperspektiv
oliviamalm
oliviamalm ,
Det är helt klart dagis fasoner, så tycker jag inte att man ska bete sig. Absolut inte om man är vuxen. De är elakt och omoget om du frågar mig. Det du skriver är så himla sant!! Man måste vara försiktig och försöka lära sig att se igenom sånna personer
nouw.com/oliviamalm