Ett inlägg ni måste läsa

Jag läste Hanna Licious blogg och jag måste bara säga wow vilken tjej! Hon är så smart, klok, modig och står verkligen för bra saker! Det här är ett inlägg från hennes blogg som ni måste läsa, det är så sant och viktigt.

Fick en kommentar på min Instagram som löd följande:

”Tröttnar ni instagramtjejer inte på denna låtsasvärld? Varför åka till öknen och klä upp sig såhär för några sekunder? Allt för att visa upp på internet. Helt meningslöst. Vart fan är världen på väg?”

Först och främst vill jag säga att det är så tröttsamt med sådana här kommentarer. Varför har så många människor i dagens samhälle behov av att lägga sig i andras liv? Om du stör dig på att konton på Instagram endast visar upp bilder som inte speglar verkligheten. Varför följer du dem? Det kommer spara dig så mycket energi till annat i ditt liv (ditt verkliga liv) om du slutar att störa dig på saker på Instagram.

Jag förstår däremot problematiken i att unga tjejer och killar där ute tror att Instagramkonton de följer speglar det verkliga livet. Eftersom att det många gånger är allt annat är verkligt. Jag förstår också problematiken i att många människor jämför deras ”sämsta jag” och ”vardagliga liv” med alla Instagramkontons ”bästa jag” och ”highlights från deras liv”. Och att det är lätt att glömma bort att Instagram endast är (om ens) 10% ur någons liv.

Om man sedan föredrar att följa konton med genomtänkta bilder, genomtänkta flöden och över flera 100 omtagningar eller om man hellre följer någon som bara lägger upp precis vad han eller hon känner för är ju upp till var och en. Där är vi alla olika. Och det är väl det som är så jäkla bra med Instagram. Att det finns så många olika konton med olika budskap som man kan välja och vraka bland att följa och inspireras av. Gillar du mat finns det tusentals matkonton, gillar du resor finns det tusentals resekonton osv. Där har ju du som individ också ett ansvar. Att faktiskt välja att avfölja konton du inte mår bra av och att se till att de konton du följer är konton du inspireras av och blir glad av.

Men det är krångligt det där. Jag vet. För tro mig jag vet hur lätt det är att hamna vilse i denna sociala medie djungeln. Jag tror nämligen att en jättestor anledning till att jag i perioder känt mig så vilse på senaste är för att jag hela tiden dras mellan vilket typ av konto jag faktiskt VILL HA och VARA på Instagram. Ska det vara Instagram/ inspirerade med genomtänkt flöde och genomtänkta snygga bilder eller ska jag våga sluta bry mig och endast visa upp den verkliga verkligheten. Jag kan liksom inte riktigt bestämma mig för om jag faktiskt tycker att det är kul eller ”fake” att stage:a bilder på Instagram, planera in att man ska fota men ändå få det att verka spontant osv. Och det här är känslor och tankar jag tampas med hela tiden nu på senare. För någonstans kan jag bli så trött på att ”leva och göra saker för Instagram” och hela tiden tänka bilder och Instagram. Men samtidigt tycka att det är så kul att få vara kreativ och ta snygga bilder, för det tror jag faktiskt att de flesta utav oss ”Instagramtjejer” tycker. Att det är roligt att tänka ut outfits och att få vara kreativa och att klä oss och uttrycka oss i form av kläder och bilder. Fake or not fake. Det kan man ju faktiskt tycka olika om.

Gud, känns som jag babblat på hur mycket som helst här nu utan att riktigt kommit någonstans. Men det jag vill säga kort och gott är väl egentligen att:

Sluta upp med allt detta hat till folk du följer på sociala medier och fokusera istället på ditt egna liv.
Jag vet inte vad jag känner kring Instagram just nu. Ena dagen känner jag mig fake och som att jag lever för denna låtsasvärld och andra dagen älskar jag mitt jobb och kreativiteten det medför.
Vad känner ni? Vad tycker ni?

Gillar

Kommentarer