Få negativ energi till positiv energi

Hej, hoppas att allt är bra med er! Med mig är det faktiskt mycket bättre. Jag hoppas på att få börja jobba nästa vecka och det känns så himla skönt. Saknar mina rutiner, få komma hemifrån, träffa människor och få känna mig behövd. För er som inte vet så har jag varit sjukskriven i nio veckor. NIO VECKOR? Det är så otroligt lång tid och allt har känts som ett ögonblick för mig.

Under dessa veckor har jag sovit, herregud så mycket jag har sovit. Det har både varit naps men också fjortontimmars nattsömn varje natt. Tro det eller ej men jag har ännu inte blivit piggare... Jag har tittat på serie, filmer och youtube. Ätit allt jag är sugen på och inte riktigt brytt mig om vad eller hur mycket det är. Gått små promenader ihop om att få tillbaka min kondition. Läst mina böcker, jag har aldrig läst så mycket som jag har gjort under dessa veckor. Förutom allt de har jag legat i sängen och bläddrat igenom min mobil. Timme efter timme och vet ni vad? Det har gett mig så otroligt mycket dålig energi.

Då kanske ni tänker vadå "dålig energi" Jo allt som människan ser, precis allting tar vår hjärna upp och lagrar. Oavsett om vi inte tänker på det medvetet så är det så. Exemplevis om du drömmer en dröm och det är en människa med i drömmen som du aldrig har sett förut så tror su att det är en främling. Det kan då vara en främling som har sett på tunnelbanan påväg till jobbet veckan innan drömmen. Vi kan inte påverkad vad vår hjärna tar upp men vi kan påverka vad vi aktivt väljer att se. I det här inlägget vill jag fokusera på var sociala medier och hur vi kan ändra vårt tankesätt.

Jag är väldigt duktig på att uppdatera mina sociala medier men jag har valt att så sällan jag bara kan aktivt gå in för att se vad andra lägger upp. Jag har märkt att jag inte blir positivt laddad av att se allt som händer på Instagram tillexempel. För mig blir det alldeles för mycket intryck på en och samma gång. Jag har också valt att ta bort mina notiser på nästan alla appar för att jag blir stressad av att mobilen plingar varannan minut.

Nu när jag har varit sjukskriven har jag lätt dragits till att sitta med mobilen och då har timme efter timme bara försvunnit. Helt plötsligt har jag fått en skärmtid på sju till åtta timmar. För mig är det helt sinnessjukt! Jag kan få en klump i magen av att tänka tanken. Det är som att jag slösar mitt liv åt att titta på en skärm... Den känslan kanske är extra start just för mig efter att jag tittade på dokumentären The Social Dilemma på Netflix. Den dokumentären fick verkligen mig att öppna ögonen.

Så i det här inlägget tänkte jag ge er mina bästa tips till att få en negativ energi att bli en positiv energi. Allt handlar om vad vi lägger tid på och hur vi tänker om andra, oss själva och om vår omgivning.

1. Det är bevisat att människan bara kan tänka på en tanke i taget. Så om du tänker något negativt, exempelvis "jag är så dålig på mode" kan du själv välja att tänka på något positivt istället. Ta bort den negativa tanken kring dig själv och byt ut den till "det är så kul att jag har börjat bli intresserad av mode" Testa det här och se hur det känns. Jag har hört flera människor som har provat och att det funkar. Det är många som har upplevt att det är både ångest och oros dämpande.

2. Om det handlar om sociala medier, om du blir negativt påverkad av det tycker jag att du borde rensa de som du följer. Följ bara konton som ger dig en positiv känsla, konton som inspirerar och motiverar dig. Vem vet om några år kanske du är redo igen att börja följa personen som gav dig dålig energi och du gör du det.

3. Den här punkten är nästan som den ovanför men den handlar om skärmtid. Sätt gränser för dig själv. Vill du använda mobilen max tre timmar om dagen, sätt då en gräns på det. Tillslut kommer du att prioritera annorlunda och aktivt titta på saker i mobilen som gynnar dig själv. Då kommer du bara vilja lägga tid på de som ger dig en positiv energi.

Gillar

Kommentarer

Helt galet hur länge man kan titta på en skärm faktiskt. Den dokumentären borde alla se på netflix

www.nouw.com/yasminegill
oliviamalm
oliviamalm ,
Ja jag tycker också att alla borde se den. så himla viktigt! 😊
nouw.com/oliviamalm
hilmak
hilmak,

Har faktiskt tillämpat alla tre själv och försöker tänka aktivt på det! 😍 verkligen så viktigt!

nouw.com/hilmak
oliviamalm
oliviamalm ,
Åh vad bra!! 😊
nouw.com/oliviamalm
agnesmathilda
agnesmathilda,

Så fint inlägg <3

nouw.com/agnesmathilda
oliviamalm
oliviamalm ,
Tack snälla 😊
nouw.com/oliviamalm
paamcakees
paamcakees,
Riktigt bra inlägg! Kommer ihåg när jag var sjukskriven när jag väntade sonen, jag fick inte göra något annat än att vara stilla i soffan så de blev många timmar med skärm 👀
nouw.com/paamcakees
oliviamalm
oliviamalm ,
Kul att du gillar de, åh det kan jag tänka mig var jobbigt! Skönt att de är över för dig 😊
nouw.com/oliviamalm
feliciatingberg
feliciatingberg,

Timmarna vi spenderar framför skärmar är verkligen gift, många glömmer ju också bort att det inte är "verklighet" och missar vad som faktiskt händer runt omkring en. Så du har helt rätt i det du säger <3

nouw.com/feliciatingberg
oliviamalm
oliviamalm ,
Ja men precis, jag håller verkligen med dig, det är gift! Många glömmer bort att göra andra saker och lägga tid på sånt som faktiskt är viktigt... <3
nouw.com/oliviamalm
amaliev
amaliev,

Kjenner meg igjen i så mye i dette innlegget! Jeg går selv jobbledig akkurat nå, etter at den forrige jobben min ble lagt ned/gikk konkurs. Og dette med skjermtid på telefonen, huff, jeg er på samme timer som det du er, blir litt i sjokk av meg selv. Har prøvd de siste dagene å legge bort mobilen mer iløpet av dagen! Håper dagen har vært fin, og at du får en super fin helg! <3

nouw.com/amaliev
Hilma
Hilma,

Så himla bra inlägg! Och vilka fina bilder! Hoppas du får en riktigt bra fredag, kram <3

nouw.com/hilma
oliviamalm
oliviamalm ,
Åh tack detsamma fina du <3
nouw.com/oliviamalm
KateOgembo
KateOgembo,

Håller med dig så mycket, har också stängt av mina notiser för man blir stressad av att man ska svara på alla och allt hela tiden❤️

nouw.com/kateogembo
oliviamalm
oliviamalm ,
Helt rätt, när jag gjorde det kändes som en sten släpptes från mina axlar! 😊
nouw.com/oliviamalm
Desireekujala
Desireekujala,

Jag har också stängt av notiser på min mob och det är så himla skönt! <3

nouw.com/desireekujala
oliviamalm
oliviamalm ,
Åh jag tror bara att det kan gynna en. Man får ett helt annat lugn och blir inte lika stressad 😊
nouw.com/oliviamalm
sarahlinnsliv
sarahlinnsliv,

Så givande att läsa, men omkring sömn handlar det inte alltid om timmarna utan kvalitets sömnen🙂

nouw.com/sarahlinnsliv
oliviamalm
oliviamalm ,
Kul att du tycker det! För mig är det verkligen ett måste att få in ett antal timmar. Kan bli helt förstörd om jag sover för mycket eller för lite 😊
nouw.com/oliviamalm