Gymnasiehets

Hej på er! Jag satt och funderade idag i skolan och ena tanken ledde till den andra och jag insåg att jag hetsat, stressat och haft onödig press på mig själv angående gymnasiet. Kan ni också känna så? Att man måste få bra betyg, man måste passa alla deadlines och man måste ge 110% hela tiden. Det är lätt att man tror och inbillar sig att läxor och prov är så himla viktiga och är på liv och död. Visst det är viktigt men det är inte farligt om man missar en inlämning eller om man får F på ett prov. Plugga och gör om! Det finns alltid möjlighet för dig att göra det en gång till. Om du behöver extra hjälp ska du få de, du har rätt till de!

En sak som jag har stressat över under den senaste tiden är mitt gymnasiearbete. Vilket jag gjort i onödan... När höst terminen drog igång och vi fick reda på hur mycket vi skulle göra, vad vi skulle skriva och vad hela arbetet handlade om fick jag panik. Jag fick sånna otroligt höga krav på mig själv, prestationsångest och det blev kaos i mitt huvud. Detta hände bara för att mina lärare byggde upp det på de sättet. De sa att om vi inte fick godkänt på det här arbetet skulle vi inte få en examen. De nämnde inte att det går att göra om och det nämnde definitivt inte att en F varning ges ut i god tid så att man kan ändra på sina fel och få möjligheten att fixa det. Men ändå så slutade det med att varje lektion där vi skulle jobba med det här var lektioner utan lärare, vi kunde inte ens fråga om hjälp när vi behövde de. Vilket som gjorde mig ännu mer stressad. Men vet ni vad, allt löste sig med tiden. Jag gjorde en sak i taget och gjorde det i min takt.

Idag är jag nästan klar med mitt arbete och jag känner mig hur lugn som helst. Jag har insett att det inte är något att stressa över. Det bara onödigt och det kommer att ta massa energi från dig. Så det jag vill säga till alla er som pluggar eller har ett krävande jobb, ta en sak i taget, allt löser sig och tro på er själva!

Gillar

Kommentarer

Svatantrya
Svatantrya,
nu är det ju länge sedan jag gick i gymnasiet men för mig är gymnasiearbetet i alla fall någonting jag kan skratta åt idag. Just hetsen, i efterhand förstod man hur lite som egentligen krävdes. Har dock förstått att kraven i skolan är lite högre idag. På min tid var ju gymnasiet rena jävla semestern haha
nouw.com/svatantrya
oliviamalm
oliviamalm ,
Haha ja nu när jag är klar med mitt arbete skrattar jag åt mig själv för att jag byggt upp det så mcyket. Det var inte så stort som jag trodde...
nouw.com/oliviamalm
VilmaWickelgren
VilmaWickelgren,
härligt att du inte är stressad längre! 😊 Jag är exakt i samma sits som dig, håller också på med mitt gymnasiearbete som fullkomligt stressar sönder mig i mellanåt!
nouw.com/vilmawickelgren
oliviamalm
oliviamalm ,
Super skönt! Åh lycka till fina du, ta en sak i taget och kom ihåg att det inte är något att stressa över <33
nouw.com/oliviamalm