Hemlös och hjälplös

Hej på er! Igår när jag och O skulle köpa mat på thaien kom det en hemlös man gåendes förbi. Han hade trasiga kläder, en platspåse med sina grejer i, långt ovårdat skägg och hår, blåtira på bägge ögonen och han hade säkert inte duschat på månader. När han gick förbi thaien började han prata med två unga män som satt där på uteserveringen och åt sin mat. Efter ett tag gav de två unga männen sina matrester till honom. Det var faktiskt en hel del mat, som de från början hade tänkt att slänga. Men istället för att slänga de fick den här hemlösa mannen en otroligt god middag, thaimat är ju gudomligt gott! . När jag såg det här blev jag så himla rörd och nästan stolt över vad männen gjorde. Jag har en fördom, I know man ska inte ha fördomar men jag har de, om att de flesta inte skulle ge sin mat till en person som kom fram och frågade. Men vad vet jag? Jag hade uppenbarligen fel igår. Och det kändes så jävla skönt helt ärligt. Ibland kan det vara skönt att ha fel hehe.

Tänk dig själv om det var du som kom där gåendes förbi en fancy restaurang på gatorna mitt i centrala Stockholm. Där det flödar av bortskämdhet, pengar, dyra prylar, fina kläder, skratt och av stressade människor. Hur skulle du känna dig då? Utanför? Äcklig? Ensam? Det hade jag gjort. Jag hade nog mått så otroligt dåligt att jag inte skulle veta vart jag skulle ta vägen. Om jag var hemlös skulle jag mer än allt vilja att någon gav sina matrester till mig, jag hade vilja att någon gav mig en pantburk istället frö att de slängde den, ett eller fler mynt som bara är i vägen i deras plånböcker. Men de jag hade vilja mest är nog det jag ska komma till nu.

Jag har en dröm som jag kanske aldrig kommer att kunna uppfylla. Det är att jag ska hyra ett hotellrum, köpa en massa hygien produkter, kläder, fixa en frisör och allt som krävs för en total make over. Jag skulle vilja prata med någon hemlösa där ute på gatan och berätta för den att idag ska du få duscha, klippa dig, sova i en säng, få nya kläder och få äta nylagad varm mat. En i taget, absolut kan man inte hjälpa alla men jag skulle verkligen vilja försöka. Det hade varit en sån fin upplevelse och känsla så jag kan nog inte föreställa mig. Jag har fått iden från några Youtube klipp men tanken har alltid slagit mig och legat där i mitt bakhuvud.

Gillar

Kommentarer

Emmaengstrom
Emmaengstrom,
Men åh vilken händelse, så snällt av dem! <3
nouw.com/emmaengstrom
oliviamalm
oliviamalm ,
Visst var det!! 😊 <3
nouw.com/oliviamalm