Hur ska jag gå ner i vikt?

Det är en fråga som många ställer sig och även ställer till andra. Hur ska jag göra för att gå ner i vikt? Hur ska jag äta för att gå ner i vikt? Hur ofta ska jag träna för att gå ner i vikt? Gå ner i vikt hit och gå ner i vikt dit. Jag har aldrig förstått mig på den saken. Hur och när blev det en sån betydelsefull sak och stort ämne? Vem bryr sig om man är tjock, smal, rund, kort, lång och så vidare. Om du har en fullt funderande kropp och är frisk borde du nöja dig. Ta aldrig det för givet.

Istället för att fokusera vad det står på vågen tycker jag att fler ska börja tänka på hur de mår både fysiskt och psykiskt. Hur mår din kropp inuti? Dricker du tillräckligt med vatten och äter hälsosamt? Här är några tips att tänka på och snälla försök att hålla er vikthets för er själva. Ingen blir påverkad positivt av de.


- Ha med dig en vattenflaska vart du än går. Det kommer automatiskt bli att du dricker utan att du tänker på det. Om du tycker att vatten är äckligt kan du hälla i bär, citron eller gurka.

- Försök att träna ungefär tre till fyra hårda pass i veckan. Tänk på att din kropp behöver vila och återhämtning för att kunna bygga muskler. Slit inte ut dig själv i onödan.

- Ta cykeln eller promenera istället för att åka bil eller buss. Det är både bättre för miljön men även bra för din hälsa.

- Ät rätt, var snäll mot din kropp och ät hälsosamt. Det vill säga protein, kolhydrater, vitaminer / mineraler. Alltså typ kyckling, ris och sallad. Självklart kan du någon gång då och då unna dig något gott, du ska inte sluta leva.

Gillar

Kommentarer

emelivet
emelivet,

Vilket klokt inlägg! Tror många glömmer det du skriver! 🙏

nouw.com/emelivet
oliviamalm
oliviamalm ,
Ja det tror jag också och det är ju super tråkigt. Man måste vara rädd om sig själv 😊
nouw.com/oliviamalm
ebbabrage
ebbabrage,
Förstår vad du menar och håller delvis med. Jag skriver mycket om vikt och mina tankar kring det, är även öppen med att jag vill gå ner i vikt. Jag gör det dock precis som du skriver i hälsosyfte, jag mår inte bra och det är inte hälsosamt att vara överviktig vilket tyvärr blivit ett väldigt stort problem i dagens samhälle. Men givetvis tycker jag att det är viktigt att inte hetsa eller uppmuntra andra till någon form av vikthets!
nouw.com/ebbabrage
oliviamalm
oliviamalm ,
Ja precis, du gör det för din skull och för att du ska må bra. Inte för att samhället säger "man ska vara smal" och det är en helt annan sak. Vi får följa med på din resa som har ett bra syfte. Hejar på dig <3
nouw.com/oliviamalm
meltems
meltems,
Håller med andra också ❤️
nouw.com/meltems
oliviamalm
oliviamalm ,
Hur menar du? 😊
nouw.com/oliviamalm
martineeljostveit
martineeljostveit,

Så fint og viktig innlegg. Tenk at som oftes er det bare litt trening som trengs for endre hele livsstilen din og det å bare nett komme seg uten for dørene hjelper så utrolig mye. Om høsten er jeg selv veldig dårlig på å være i fysisk aktivitet utenom jobb, men tror jeg må bli flinkere på det, for du blir jo nemlig så mye mer våken og opplagt. <3 Tusen takk for kloke ord og tips

nouw.com/martineeljostveit
oliviamalm
oliviamalm ,
Åh vad härligt att du gillar de! Åh jag är precis likadan... Under hösten har jag ofta ursäkten "det börjar bli mörkt nu" och därför hoppas jag över gymmet. Men det måste det bli ändring på 😊
nouw.com/oliviamalm
felicianelen
felicianelen,

Tack för tipsen!! Ska verkligen använda dem!!❤️


nouw.com/felicianelen
oliviamalm
oliviamalm ,
Åh kul att du gillar de, berätta gärna hur det går sen 😊 <3
nouw.com/oliviamalm
artibus
artibus,

Så klokt, håller verkligen med dig. Vem bryr sig? Så länge man är lycklig i sig själv borde inget annat spela någon roll<3

nouw.com/artibus
oliviamalm
oliviamalm ,
Ja men precis! Det är så himla viktigt att tänka sig för och bara göra saker för sig själv 😊 <3
nouw.com/oliviamalm
hannastralvall
hannastralvall,

Riktigt lärorikt och otroligt bra inlägg. Man har bara en kropp, viktigt att ta hand om den!

nouw.com/hannastralvall
oliviamalm
oliviamalm ,
Åh fina du! Tack snälla, exakt det är så viktigt! 😊
nouw.com/oliviamalm
Hannakarlzzon
Hannakarlzzon,
Kunde inte formulerat det bättre! 🙌🏼💛✨
nouw.com/hannakarlzzon
oliviamalm
oliviamalm ,
Underbara du <3
nouw.com/oliviamalm
Desireekujala
Desireekujala,

Så bra skrivet!! Det här med att ta cykeln eller promenera är verkligen bästa tipset! 😃

nouw.com/desireekujala
oliviamalm
oliviamalm ,
Jag blir så glad att du gillar de! 😊
nouw.com/oliviamalm