Kroppspositivism

I det här inlägget tänkte jag prata lite om kroppspositivism vilket som är otroligt viktigt. För er som inte vet så är det att man ska uppskatta, vara nöjd och stolt över hur ens kropp ser ut och är. I dagens samhälle vet ni eller ja de flesta av er att "man ska" vara smal. Om man inte är smal och vältränad är man ful. Vilket jag inte alls håller med om! Oavsett vilken storlek man har i kläder och om man är liten eller stor i kroppen så är man lika mycket värd. De måste ni förstå!

Det finns klädföretag som har förminskat sin storlekar, de har alltså gjort storlek L till en M vilket som är sjukt. Bara det är ett stort tecken på att normen om att man ska vara smal börjar ta över. Genom att göra så med storlekarna kan de få oss att tro att vi har gått upp i vikt, är ohälsosamma, otränade och en himla massa saker. Det kan göra att folk slutar äta, tränar hårdare och blir deprimerade. Vilket som i sin tur leder till att folk behöver få hjälp på ett eller ett annat sätt, kanske sjukskriva sig och kanske till och med sluta jobba. Jag tror inte att klädföretagen har tänkt så långt. För dem är det "bara" att de har gjort om storlekarna. Det kan få så grova konsekvenser så det är sjukt! Jag trodde att vi år 2018 hade gått vidare och släppt det här med hur man ska se ut och inte se ut.

Att vara positiv över hur man ser ut kan vara svårt för vissa och super enkelt för andra. Vi skiljer oss åt och vi tänker olika så jag tänkte ge er lite tips om hur ni kan vara positiv över era kroppar :)

1. Om du är frisk ska du vara tacksam över de. Det finns otroligt många där ute som är sjuka och inte kan göra något åt de. Så om din kropp funkar som den ska, va glad!

2. Ge dig själv komplimanger. Om du gillar din mage, säg de högt framför spegeln. Om du gillar dina bröst, säg det högt framför spegeln. Om du gillar dina ben säg de högt!! Genom att ge dig själv komplimanger växer din självkänsla.

3. Rocka din kropp! Om du är smal, bred, tunn, tjock, mullig, vad som helst rocka den. Om du älskar att ha kortkort på dig ha de då. Om du älskar att ha tajta klänningar ha de då. Om du älskar jeans ha de då! Men glöm inte bort att visa alla att du är världens snyggaste :)

4. Ge andra komplimanger, om någon har ett klädesplagg du tycker är snyggt, säg de. Det kan göra någons dag bara av att de får höra att de är fina. Sprid kärlek.

5. Sist men inte minst är mitt tips att inte snacka skit om andra. Genom att göra de kan man förstöra någons självkänsla totalt. Om du tycker si eller så om någon, håll de för dig själv. Igen är intresserad av att höra på din negativa kommentar.

En väldigt bra förebild om att rocka sin kropp och stå upp för sig själv är SaraSongbirg. Hon är så himla cool och modig! Om ni inte redan följer henne på Instagram borde ni göra de, @ sarasongbird Hon pratar väldigt mycket om att man ska vara nöjd över hur man ser ut och det här med att företag hetsar till ätstörningar. Bilden i mitten är Therese Lindgrens bild där hon visar att en byxa i storlek L är för liten... Vad tycker ni om det här? Jag vill gärna höra eran åsikt om kroppspositivism, klädföretag som ändrar storlekar och hur ni ser på det hela! Kram <3

Gillar

Kommentarer

Emmaengstrom
Emmaengstrom,
Så himla fint och tänkvärt inlägg, så bra!! Kram
nouw.com/emmaengstrom
oliviamalm
oliviamalm ,
Kul att du gillade de!! Kram
nouw.com/oliviamalm