Mina bästa skoltips

Hej på er! Pluggar någon av er? Jag har många vänner och bekanta som precis har börjat skolan igen. Allt plugg har dragit igång nu både på distans men även på plats. Jag saknar faktiskt att plugga, jag tyckte för det mesta att det var super kul! Träffa vänner varje dag, lära sig nya saker, utmana sig själv och allt som skolan har att erbjuda. Ni som börjar i gymnasiet nu, det går fort. Tro mig! Mina tre år bara sprang iväg! Men nu till mina bästa skoltips.

- Gör allt plugg på en gång. Skjut inte upp det till sista sekund det är bara onödigt och skapar stress. Om du börjar på en gång kanske du till och med kan göra lite extra som ger dig högre betyg.

- Va dig själv. Jag vet att det är mycket som händer i skolan och man kan lätt bli påverkad av de i sin omgivning. Men försök att vara dig själv, stå för de du står för, klä dig i det du tycker är fint, umgås med de som du mår bra av och så vidare.

- Ha en kalender. Det är nog mitt bästa tips, att ha något block eller kalender att skriva ner allt i. När du har inlämningar, prov, glosor eller tester. Du har du verkligen stenkoll och kan förbereda dig i god tid innan.

- Fokusera. Försök att lägga undan mobilen när du pluggar och gå all in. Plugga hellre 30 min då och då än att sitta i flera timmar i sträck. Jag tror att man lär sig bättre när man tar lite pauser då och då.

- Lyssna på musik. När jag gick i skolan hjälpte det mig jättemycket. Då hörde jag inte alla som pratade i klassrummet eller små ljud som jag lätt kunde störa mig på.

Gillar

Kommentarer