Otrohet

Hej mina fina! Hur mår ni? Jag mår bra men jag känner mig lite smått förkyld. Buhu jag känner mig trött, sliten och har lite ont i halsen, håller tummarna på att det försvinner så snabbt som möjligt! Bortsett från de så har jag börjat lyssna på poddar, herregud vad jag lyssnar på många olika. Hahah jag älskar det! Igår lyssnade jag på ett avsnitt, "Oss emellan" av Fanny Lyckman och Klara Elvgren som handlade om otrohet. Och därifrån fick jag min inspiration till det här inlägget. Jag har aldrig varit otrogen men jag är en av de som har varit med om det. Men jag fick veta det i efterhand när förhållandet redan var slut. Så jag blev inte direkt påverkad av det men det finns vissa andra som kommer på sin partner att de är otrogna eller får reda på det på något annat sätt och fyfan vad jobbigt det måste vara. Jag tycker att det är jätteviktigt att prata öppet om och man borde prata om det oftare, så let´s do it!

För mig är otrohet en vidrig sak, jag tycker att det är så äckligt och ett tecken på att en person är osäker på sig själv eller i sitt förhållande. Det finns olika anledningar till varför man är otrogen och ingen är okej. Ingen ursäkt är acceptabel och den som varit otrogen måste bevisa för sin partner att den gjorde fel om ett förhållande ska kunna fungera efteråt. Jag är ganska hård när det kommer till det här ämnet med tanke på att många av mina vänner har varit med om otrohet men även jag. Enligt mig är otrohet inte bara när man träffar och ligger med en annan person. Utan det är långt innan de! För att ens komma till att man ligger med en annan person är det en lång jävla väg till de. Så jag tycker att otrohet är när man skriver med en annan person på sms, mail, instagram, facebook eller vad som helst. Om du skriver med en annan på ett sett som inte passar är det ett första tecken på att du inte längre är intresserad känslomässigt av den du redan är med. Att tycka att en annan person ser bra ut och är snygg är absolut inte otrohet men när det kommer till "Wow vad snygg hon är, henne skulle jag vilja göra något med" då är det otrohet. När tanken av att vilja göra något med en annan person är otroheten där. Då är det lika bra att säga tack och hej till den man redan har ett förhållande med för att slippa vara otrogen. Eller lika gärna berätta hur det ligger till och vara ärlig på en gång!

Jag tycker att det är okej att ha både tjej och kill vänner om man är i ett förhållande, det är bara bra. Då kan man umgås alla tillsamman men även träffa de själv för att bara prata och vara. Så man inte umgås allt för mycket med sin partner och det blir för mycket tillslut. Men att skaffa nya vänner när man är i ett förhållande är okej men ändå inte. Jag ska förklara! Om det är så att ni jobbar på samma jobb, tränar ihop eller har en anledning till varför man ska vara vänner är det okej. Men om man inte har någon anledning eller om ens partner inte ser varför de två ska hänga är det inte okej. För mig är det konstigt om ens partner helt plötsligt skaffade en ny vän och umgicks med den. Det måste finnas en logisk förklaring till varför ni ska vara vänner och umgås med varandra.

För att det här inlägget inte ska bli för långt kan jag avsluta med det som jag tycker är onödigast. Sociala medier! Att börja följa olika konton eller att man börjar följa random personer, gilla och kommentera deras inlägg är samma sak som otrohet för mig. För mig är det inte okej att ens partner sitter och skriver att en annan person är snygg och ger den onödig uppmärksamhet. Om du tycker att en annan person är snygg fine det är okej men det är inte okej att sitta och skriva det till den. Det är bara onödigt och det är ett tecken på att man bjuder in till en opassande situation. Så antingen håller man det för sig själv eller så avslutar man sitt förhållande man har och sen gör man vad man vill. Det jag tycker är viktigt är att ingen ska acceptera otrohet och att man måste stå upp för sig själv. Ingen är värd det! Kom ihåg det fina fina ni <333

Gillar