Så tjänar du pengar på din blogg

Det är många som undrar hur man kan tjäna pengar på en blogg då det inte är ett "riktigt jobb" i dagens läge så är det faktiskt ett riktigt jobb och det är många som lever på sina bloggar. Vilket jag tycker är så coolt! Det är något som de har skapat själva och de gör något som de älskar. Om jag kunde leva på min blogg skulle det vara dröm men i dagens läge kan jag tyvärr inte de. Dock så är det ett mål som jag har för jag älskar verkligen att skriva, fota och redigera.

Det finns tre olika sätt att kunna tjäna pengar på och de är:

Affiliate-länkar något som också kallas för adlinks är ett sätt för alla att kunna tjäna pengar på. Hur coolt? Det är när man länkar till en eller flera produkter och får betalt för det. Jag tycker att det här sättet är jättebra och roligt att använda. Antingen så får du betalt i % om någon köper den produkten som du har länkat eller så får du betalt per klick. Men om man får betalt per klick är det väldigt liten summa, allt ifrån öre till kronor.

Samarbeten är något som finns på alla sociala medier just nu. Det är ett väldigt bra sätt för företag att göra reklam på. Ett samarbete ska alltid vara märkt med att det är ett betalt samarbete och det kan betalas på olika sätt. Det är inte alltid så att man får betalt i pengar. Det kan vara allt ifrån resor, produkter till tjänster. Vissa perioder kan det vara lite förfrågningar kring samarbeten och ibland kan det vara mycket. Man kan göra flera små eller färre som är större. Det man ska tänka på när man gör ett samarbete är att man ska kunna stå bakom det till 110%.

Lön är något man kan få om man har en tillräckligt stor blogg. Då hör portalen av sig till dig och erbjuder en lön eller så kan du höra av dig till portalen själv om du anser att du förtjänar en lön. Antingen så får man en fast lön varje månad eller så får man en viss summa beroende på sidvisningar och då kan lönen variera varje månad. Om man får lön från portalen skriver man ett avtal med de och där kommer man överens om olika saker exempelvis hur måna inlägg man ska skriva osv.

Gillar

Kommentarer