Sista spurten

Konstigt nog trodde jag att jag inte hade någon restuppgift eller några andra uppgifter kvar att göra i skolan men tro det eller ej så har lärarna ”glömt”. Så just nu har jag väldigt mycket plugg och det gör att jag inte kan lägga ner så mycket tid och energi som jag vill på bloggen. Jag tar studenten om ungefär 5 veckor och betygen sätts snart så jag måste verkligen ge 110% nu sista spurten. Jag tänkte att jag kan dela med mig lite av hur jag hanterar situationen med mycket plugg.

- Plugga en stund, ta en paus, plugga en stund, ta en paus. Så du inte sitter och pluggar flera timmar i rad och blir galen tillslut. Då är det bättre att du tar lite i taget och pluggar lagom mycket.

- Lite varje dag. Att plugga lite varje dag är hur bra som helst! Då håller du ämnet friskt och färskt i minnet och sen behöver du inte lägga ner hela din själ i arbetet och du har tid för att göra andra saker.

- Gör en plan. Om du har prov om 2 veckor gör en plan på vad du ska plugga på och hur. Det kanske är så att du har prov inom religon och Islam. Plugga då på olika begrepp en dag, årtal en annan dag och sen länder en annan dag. Så du varierar men ändå får in allt som du behöver. Sen kan du repetera allt så att du vet att du kan det som du ska kunna.

- Ta det lugnt. Det är bara skolarbete, det är inte hela världen! Ta det i din takt och låt allt lösa sig. Försökt ditt bästa och ta det utifrån de.


Har ni mycket i skolan?

Gillar

Kommentarer

FridaochTove
FridaochTove,
Vilka bra tips och stort lycka till<3
nouw.com/fridaochtove
oliviamalm
oliviamalm ,
Hoppas att tipsen hjälper! Tack 😊
nouw.com/oliviamalm