Ska du börja gymnasiet?

Hej på er! Hoppas att allt är bra med er, med mig är det utmärkt. Jag njuter de sista dagarna här i Turkiet innan det är dags att åka hem igen. Tillbaka till verkligheten och rutinerna. Vilket som gav mig ideen till det här inlägget. Det är många av er som börjar gymnasiet nu efter sommaren och jag tänkte ge er lite tips och råd.

- Bli bästa vän med dina lärare från början. Alla lärare gillar snälla och trevliga elever. De kan till och med göra så du får högre betyg ;)

- Om du ser någon sitta ensam, gå fram och prata med den personen. Säg vad du heter och börja små prata lite. Det gjorde jag när jag precis hade börjat gymnasiet. Det var en tjej som satt ensam på rasten och jag satt med ett gäng tjejer precis mittemot. Jag frågade tjejerna om hon inte gick i vår klass och ingen visste. Jag gick fram till henne och sa "Vi går i samma klass va?" Jag bjöd med henne att sitta med oss och idag tre år senare skrattar vi åt att jag inte hade någon aning om vem hon var men bjöd med henne ändå . För henne betydde det mycket, hon blev såå glad.

- Sov mycket! Det kommer att vara mycket plugg och tidiga mornar så om du är en person som måste sova, sov! Allt kommer bli mycket lättare om du prioriterar din sömn.

- Morgontrött eller bara skoltrött? Drick kaffe, ät ordentligt med mat och drick vatten. Genom att göra det ger du din kropp den energi den behöver och skolan kommer bli rolig. Om du har energi blir allt roligare!

- Klä dig bekvämt. Skolan är ingen mode visning, om du trivs i dina slitna jeans och en T-shirt ha de då. Bara du är bekväm och kan fokusera på plugget.

- Det är inte ett dugg coolt att skolka eller att festa och hoppa över skolan dagen efter. Att ha bra betyg och vara omtyckt av lärarna är coolt. De kommer du komma mycket längre på i framtiden. Glöm inte bort att du går i gymnasiet för din skull, ingen annans. De är frivilligt!

- Om du behöver extrahjälp se till att skaffa de. Det finns i alla skolor. Skäms inte över att du behöver extrahjälp se de som en fördel.

- Lägg dig på en nivå som du vet att du klarar av. Absolut kan du utmana dig själv och ha mål men satsa inte för mycket. Du är super grym om du får godkänt. Va inte för hård mot dig själv.

- Skaffa dig en kalender där du kan skriva upp dina läxor och prov. Det är ingen som kommer att påminna dig om vad du ska göra och inte göra. När de är inlämningar får du hålla koll på själv.

- Köp pennor och block som du kan ha i ditt skåp. Det får man tyvärr inte i gymnasiet. (Det är inte populärt att komma på lektion utan de) 

Gillar

Kommentarer