Skolångest?

För min del drar skolan igång igen redan om 4 dagar. Gud så snabbt det här lovet har gått! Jag tycker generellt att det kommer bli skönt att skolan börjar, rutinerna kommer igång och man träffar allt folk. Men jag vet att det finns vissa där ute som har ångest inför det här. Alla känner inte som jag, vi alla är olika. Så just därför tänkte jag ge er lite tips som kanske kan hjälpa er att minska på ångesten.

1. Umgås med folk du trivs med. Försök att hitta vänner som gör att du känner dig trygg, har roligt med och sånna vänner som du kan vara dig själv med. Allt blir mycket enklare då!

2. Ha alltid en dialog med dina lärare. Om de vet om hur du mår kommer det att förstå sig på dig mycket enklare och ni kanske kan komma på en deal. En deal som exempelvis är att du kan jobba hemifrån, när de är grupparbeten får du vara med dina vänner som du känner dig trygg med eller något annat som hjälper dig.

3. Försök alltid att gå till skolan. Om du börjar stanna hemma då och då kommer det tillslut bli super jobbigt för dig att väl gå till skolan. Försök att övervinna din rädsla och ångest!

Gillar

Kommentarer

Fobibella
Fobibella,
Går inte i Skolan 😊 Var ett hellvete i Skolan 😟
nouw.com/fobibella