Tips för en resa till Santorini

Nu efter att jag har varit på Santorini och upplevt allt där vill jag verkligen dela med mig utav allt. Jag vill visa er alla bilder men också ge er alla mina tips. Om någon av er åker dit vill jag att ni ska få uppleva den bästa sidan av ön! Så här kommer mina bästa tips för en resa till Santorini.

- Hyr en fyrhjuling under tiden som du är på ön. Att ha friheten att åka vart man vill när man vill är oslagbar. Med en fyrhjuling kan man åka till stränder som man inte visste fanns, man slipper stå och vänta på en taxi, det är lätt att köra, mycket skönare än att behöva gå överallt och man får dessutom sol på sig under tiden man tar sig från a till ö.

- Toapappret slänger man i en papperskorg och inte i toaletten. Det var något jag inte visste om innan men för mig gör det inget. Men om du åker med någon som du inte känner dig 110% bekväm med kan det vara skönt att veta om detta innan.

- Boka bord för middagen. Det är alltid fullbokat på restaurangerna så om du vill äta på ett speciellt ställe måste du ringa och boka bord i förväg. Det underlättar så mycket så du inte behöver bli besviken och sen åka runt och leta efter ett nytt ställe att äta på. Om du inte har turen med dig som vi hade, vi gick in på restauranger, tog en drink och sen fick vi ett bord.

- Munskydd är något som du kommer att behöva ha på dig när du går in på tobaks affärer, supermarket, restauranger mm. Det är till och med så att på exempelvis Mc Dolads får du inte sitta inomhus om du inte har två doser vaccin. Om du reser nu under pandemin kan detta vara viktigt att tänka på. Ha alltid munskydd med dig!

- Upptäck ön, ligg inte och sola hela dagarna. Det finns så mycket att se på ön som inte är värt att missa för att man vill jobba på brännan. Sol får man på sig oavsett! Det kommer att komma upp ett inlägg nu i veckan med platser jag tycker man ska besöka på Santorini.

- Boka ett Airbnb boendet mitt på ön och inte nere vid vattnet. Det kommer vara mer värt att bo mitt på. Dels för att det är billigare, du kommer att upptäcka mer av ön då du måste åka till stränder / platser och du slipper hamna i "turistfällorna" så fort du kliver utanför dörren.

- Testa olika maträtter, gå inte alltid efter ditt safecard. De har otroligt god mat och jag kan verkligen rekommendera att testa allt! Det gjorde jag och jag är så glad för det, vad är det värsta som kan hända? Att det inte är din smak? Beställ in en ny maträtt då!

Gillar

Kommentarer