Varför vara osäker?

Varför ska man gå runt och vara osäker på sig själv? Varför leva sitt liv med att vara osäker på den man måste umgås med 24/7? Varför kan man inte älska sig själv och försöka ändra sitt tänkande och syn på sig själv. Jag blir ledsen och tycker att det är så himla tråkigt att det är så många där ute, unga som äldre, som mår dåligt över sig själva. Att de inte tror, älskar eller ser det positiva hos sig själva... Jag själv vet att det kan vara fruktansvärt svårt att alltid vara positiv och att tänka positiva saker om sig själv men för att kunna älska någon annan och för att få ett hälsosamt liv är det ett måste. För att undvika negativa tankar och för att maximera den positiva energin hos sig själv tycker jag att man borde göra saker som man mår bra, träna, umgås med nära och kära och sen skriva av sig.

Träning är super bra då din kropp utsöndrar ett ämne som kallas för endorfiner och det är som kroppen egna happy piller. Det kan man inte få för mycket av! Pulshöjande träning minst 45 minuter per dag är super viktigt. Om du inte gillar att gymma, gå ut och spring istället. Om du inte gillar att springa, åk iväg till en simhall och simma istället. Om du avskyr vatten, börja på fotboll eller någon anna sport då. Försök att hitta något som du tycker är kul och något som du själv brinner för.

Att umgås med nära och kära är super viktigt också då du får energi av människor som du trivs med. Du mår bra av det oavsett om du vill erkänna det eller inte. Vi människor är flockdjur och det kommer vi inte undan, vi alla är i behov av mänsklig kontakt varje dag.

Den sista punkten som jag skrev, om att skriva av sig. Det gör jag! Jag har en bok hemma som jag skriver ner mina negativa tankar och får ut det jag känner. Istället för att lägga det på någon annan eller för att hålla det inom sig är det toppen att få ut de i en bok.

Gillar

Kommentarer