Vart försvann min självkänsla & självförtroende??!

Självförtroende och självkänsla är något som har gått i vågor för mig, ena perioden har jag hur bra självförtroende och självkänsla och andra perioden är det på botten det gå liksom inte att bli sämre. Jag har till och med gått på typ som en kurs för att jobba med just det här. En kurs på åtta veckor, ÅTTA VECKOR!!! Då kan ni ju tänka er hur vågorna går, hehe men det var bra för mig och jag är tacksam över att jag gick på den kursen och mötena. Men jag kom på mig själv igår, jag kom på mig själv att jag tryckte ner mig själv och att jag gjort så jag har fått sämre självkänsla genom en sak. Det är just en sak som har gjort att jag gått från 100% till 60%.

Och det är Instagram. Aj aj aj vad Insta kan vara farligt, man måste passa sig alltså! Jag älskar Instagram, vilket jag inte tror att ni har missat haha. Men när man börjar följa konton där varje bild är perfekt, fina kläder, fint smink, personen umgås alltid med massa människor, personen är alltid så himla glad och positiv och den personen har ett sånt underbart och perfekt liv, det är då det börjar bli farligt! För Instagram är ett ställe där de flesta har en falsk fasad och visar upp det bästa ur ens liv, det är få människor som faktiskt visar verkligheten. Då kanske ni förstår vart jag börjar komma... Jag började följa väldigt mycket konton här om dagen, bara massa snygga, unga, roliga och perfekta kvinnor, eller ja det är iallafall det de vill framställa på sina konton. Jag ville bara börja följa de för vardaglig inspo men nej det gick längre än så i mitt huvud utan att jag la märket till det.

Jag har under lång tid, kanske några års tid haft väldigt bra självkänsla och självförtroende men när jag börjar följa konton där allt är så perfekt känner jag hur väggen jag byggt upp för att skydda min självsäkerhet sakta men säkert går sönder. Ibland tar det längre tid och ibland går det väldigt fort. Som den här gången gick det fort! Det enda tipset jag har är att sluta följa dessa konton, det är då du slipper se det falska och det är då du kan jobba med dig själv, eller radera appen. Men mitt absoluta bästa tips är att börja följa de som visar verkligheten. Vanligtvis är det många som visar verkligheten på Youtube men vi har några guldkorn på Instagram också. Vissa visar verkligeheten på ett separat konto genom att lägga upp reality VS Insta bilder och vissa andra visar på deras stories. Kan ni också känna som jag ibland? Jag jämför mig ofta med alla kvinnor på Instagram och på så sätt är jag elak mot mig själv, man ska aldrig jämföra sig med någon annan. Alla är vi fina och bra så som vi är och det är något vi måste komma ihåg!

Gillar

Kommentarer

FridaochTove
FridaochTove,
Så fint av dig att du delar med dig om dina upplevelser! Så bra insikter.
Och ja, jag känner verkligen igen mig, är så trött på denna fasaden, har länge funderat att tabort instagram helt men hittills har jag bara avföljt allt som är för bra för att vara sant.
Kram <3
nouw.com/fridaochtove
oliviamalm
oliviamalm ,
Tack vad glad jag blir! Bra att du avfäljer konton som får dig att må dåligt. Det finns ingen anledning till varför du ska följa de. Hoppas du mår bra och har en bra dag <3
nouw.com/oliviamalm
mysigadrommar
mysigadrommar,
Är precis som du. Har de senast börjat avfölja alla som på något sätt ger mig dåligt samvete över mig själv. Kan vara väldigt tråkigt att sluta följa någon man tycker har fina bilder och en spännande vardag, men det är farligt när det där börjar grotta in sig i en själv och man börjar må dåligt. <3
nouw.com/mysigadrommar
oliviamalm
oliviamalm ,
Det är lika bra att avfölja konton som inte ger dig något <3
nouw.com/oliviamalm