Kladdkaka med vitchoklad och saffran

Hej fina ni! Idag provade jag att baka något nytt och det blev kladdkaka med vitchoklad och saffran. Herregud så god den var! Om ni inte har testat att göra det här receptet så är det dags för det nu. Så himla mysigt att ha till adventsfikan och så kul att testa något nytt.

Ni behöver:

100 g smör

100 g vitchoklad

1 msk arom med smak av saffran eller 1 påse saffran

3 ägg

2 dl strösocker

2 dl vetemjöl

Såhär gör du:

Sätt ugnen på 175 grader

Smörj och bröa en form med löstagbar kant

Smält smöret i en kastrull. Ta av från plattan när allt är smällt

Grovhacka chokladen och tillsätt smöret tillsammans med saffransarom. Rör tills chokladen har smällt

Knäck äggen i en bunke och vispa lätt samman med sockret. Rör ner äggen i smörbladningen och blanda väl

Rör ner mjölet, lite i taget

Häll ner smeten i formen och grädda kakan i mitten av ugnen i ca 20 minuter

Låt svalna helt, serveras med grädde

Det gick super fort att göra kakan och det var dessutom hur enkelt som helst. Det tycker jag är ett pluspoäng, då kan vem som helst baka och det blir bra! Jag kommer att göra den här igen och det är nästan så att jag ska bjuda mina kollegor med den här underbara kakan.

Gillar

Kommentarer

artibus
artibus,

Tack för recept, måste provas nu till jul!

nouw.com/artibus
amaliev
amaliev,

Så god den så ut! Hvitsjokolade er min favoritt, så må jo absolutt teste ut denne. Er så koselig å bake nå i juletider! 😀

nouw.com/amaliev