Min anorexia

Godmorgon på er! Hoppas att ni har sovit gott och att ni är taggade på helg. Det är iallafall jag! Ska bli så skönt med helg, få sova ut och bara ta det lugnt. I det här inlägget hade jag tänkt att ni skulle få läsa lite om något som hände för snart fyra år sen. Något som jag idag kan blicka tillbaka till och dela med mig till er. Stötta er som känner att ni går igenom detta nu eller om någon bara känner för att fråga mig något så är jag hundra procent ärlig.

2014 var jag femton år och gick i högstadiet, gick på cheerleading med tjejer som var tre år äldre än mig, tränade som en galning och försökte klara av skolan. Jag var ganska mullig och go i den åldern, frisören hade klippt av mitt hår alldeles för mycket i början av sjuan så mitt självförtroende sjönk något otroligt. Men sen från ingenstans insåg jag att jag faktiskt var tjockast i laget. Ingen var lika stor, tjock och ful som mig. Då bestämde jag mig för att ta tag i mitt utseende.

Jag började med att ta bild en gång i månaden samma dag på mig själv. Framför spegeln i mitt gamla tjejrum i mina shorts och sport-bh samtidigt som jag gav hundratio procent på alla träningar. När vi hade fys gav jag allt, när vi sprang gav jag allt och så fort vi satte in foten i hallen hade jag inställningen att ge allt eller inget. Om du ger inget kan du lika gärna gå härifrån. Efter alla träningar var mina träningskläder dyblöta av mitt svett. De betydde att jag hade lyckats.

Och eftersom jag var så tjock slutade jag äta. Ett beteende jag skäms för idag. Jag låste in mig på rummet med hög musik och sa att jag inte var hungrig när middagen var klar, min mage skrek egentligen efter mat. Det skulle jag vilja kalla för ett självskadebeteende då man svälter sig själv. Jag vet att många unga tjejer skäms över sin vikt i ung ålder och vill se ut som alla tjejer på sociala medier gör. Äta lite och träna mycket, så man får drömkroppen. Fast i själva verket så är det inte alls en bra ide. Det kommer att leda till ohälsa i längden. Och som ni vet blev jag deprimerad och hoppade av skolan några år senare.

Bild från 2014 / Bild från 2017

Med det här inlägget vill jag säga att du är fin precis som du är. Ändra inte på dig för att alla andra ser ut på ett viss sätt. Alla är vi olika och det är det som är så underbart. Tänk om alla såg likadana ut gud så tråkigt det skulle vara.

Att skriva det här inlägget är något jag tänkt att göra flera gånger men ändrat mitt i sista sekund och raderat inlägget. Men nu känner jag att det är dags! Jag vill stötta andra tjejer, jag finnas här för er för jag vet exakt hur det är. Jag vill vara er syster som alltid kan hjälpa till. Bokstavligen skit i vad alla säger om hur man ska se ut och så vidare. Allt på sociala medier är inte så verkligheten ser ut. Tro inte på allt ni ser. Ta vara på livet, ät exakt de du vill och go for it! Idag kan jag sitta och trycka i mig 200 gram choklad, chips och glass på en kväll och vet ni vad? Jag har aldrig vart så här nöjd med min kropp <33

Gillar

Kommentarer

ridderskans
ridderskans,
Så stark och så fin du är ❤️
nouw.com/ridderskans
oliviamalm
oliviamalm ,
Tusen tack fina du! ❤️
nouw.com/oliviamalm
almmatilda
almmatilda,
Så bra inlägg, fick en liten tår i ögat! Grym är du!
nouw.com/almmatilda
oliviamalm
oliviamalm ,
Men gud vad gullig du är, tack fina du❤️
nouw.com/oliviamalm
linnearastborg
linnearastborg,
Så fint inlägg <3
nouw.com/linnearastborg
oliviamalm
oliviamalm ,
tack Linnea ❤️
nouw.com/oliviamalm