Snabbt och enkelt

Oj oj oj ni kanske förstår hur gott det var genom att bara titta på bilderna. MUMS! Jag brukar faktiskt inte baka så ofta men det händer ibland och igår hände det. Det fick bli en kladdkaka med lite extra smör och vaniljsocker (jag tog lite mer än de som står i receptet) och sen hade vi på florsocker på toppen och varma bär. Det kan inte bli bättre kvälls snacks!

100 g smör

2½ dl strösocker

2 ägg

1 dl vetemjöl

3 msk kakao

1 tsk vaniljsocker

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Smält smöret i en kastrull. Lyft av kastrullen från plattan.
  3. Rör ner socker och ägg, blanda väl. Rör ner övriga ingredienser så att allt blir väl blandat.
  4. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  5. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Kakan blir låg med ganska hård yta och lite kladdig i mitten.
  6. Låt kakan kallna. Pudra över florsocker. Servera med grädde eller glass och frukt.

Gillar

Kommentarer

Emma Engström,
Det är ju så mysigt att baka, men är verkligen ingen höjdare på det! Failar alltid haha! KRAM
nouw.com/emmaengstrom
oliviamalm
oliviamalm ,
Hahah jag också, kanske därför man borde göra det oftare 😊 Kram
nouw.com/oliviamalm